Nieuwbouw

Inspecteur W.P. Blokpoelschool

De nieuwe Blokpoelschool gaat er eindelijk komen! Het ontwerp is gemaakt door Theo Kupers Architecten, een architectenbureau uit Rotterdam dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van scholen. De afgelopen jaren is er door de architecten samen met schoolbestuur, leerkrachten, gemeente en allerlei technische adviseurs hard gewerkt aan het ontwerp. Bouwbedrijf Huurman uit Leiden zal in januari 2023 starten met de uitvoering.

Het nieuwe gebouw komt te staan aan de Twickelstraat in de wijk Moerwijk-Oost. Deze wijk is na de oorlog ontworpen door de bekende Nederlandse architect Dudok en zijn invloed op het uiterlijk van onze nieuwe school is duidelijk zichtbaar. De lichtgele baksteen, de luifel bij de hoofdentree en de kenmerkende kopgevel aan de Twickelstraat zijn hier voorbeelden van. De hoofdentree is al van veraf herkenbaar, onder andere door de naam van onze school in baksteen gemetseld in de gevel.

Het speelplein rondom het schoolgebouw biedt veel ruimte voor sport en spel en wordt omringd door een groene haag. Het wordt een groen speelplein met een moestuin. Ook worden de lage daken met grassen en bloemen bedekt en wordt het hoogste dak helemaal gevuld met zonnepanelen waarmee (bijna) alle voor het gebouw benodigde stroom zelf wordt opgewekt.

Het gebouw heeft een eigen gymzaal en speellokaal op de begane grond. Ook komt er een kooklokaal, een technieklokaal en een kleine bibliotheek. Vier lokalen, waaronder die van de onderbouw, bevinden zich op de begane grond. De overige lokalen zijn op de verdieping maar kunnen via verschillende trappen snel naar de speelpleinen.

De school is kortom helemaal speciaal gemaakt voor de leerlingen en leerkrachten van de Blokpoelschool. Als alles goed gaat kan het gebouw in gebruik genomen worden vanaf begin 2024.